My

Kort om mig

Hej till dig som har kommit hit.

Jag heter My och är 28 år, och har så länge jag kan minnas haft en dröm om att bli artist och sjöng innan jag lärde mig prata.

Som 16 åring gjorde jag en tvärvändning i gymnasiet och flydde in i de småländska skogarna för att jaga min dröm på artistgymnasiet Academy of Music and Business. Spola fram tre år och jag var nu redo att ta världen med storm. Trodde jag.

”Verkligheten” knackade på axeln. Jag rättade in mig i ledet och påbörjade min karriär som vuxen genom att hoppa rundor på massa jobb jag långt ifrån trivdes på. Det här var inte mitt öde. Desperat sökte jag efter svar på varför jag inte satsade på min artistdröm.

I samma sökande började jag dock inse stora blockeringar och hinder i mitt undermedvetna som var orsaken till att jag stod på ett jobb jag inte trivdes på istället för de stora scenerna. Svaren jag hittade var livsomvälvande och jag började mer och mer förstå min stora potential.

Jag behöver dig som vill göra världen till en bättre plats

Det är nämligen mitt syfte och mål.

Ensam är faktiskt inte starkast. Jag har insett att jag inte kommer komma vidare utan att ha rätt människor i min omgivning. Med den här sidan vill jag visa dig vem jag är, hur jag låter och vad jag letar efter.

Jag söker nu efter ett team som vill satsa tillsammans med mig.

Genrer som jag dras till

Elektronisk pop
Spirituell pop
Alt-pop
Dark pop

Mig som artist

Jag väcker känslor hos andra
Jag inspirerar människor
Jag går helt på känsla vid musikskapande
Jag är djup, sårbar, kärleksfull och mystisk

Jag har nåt som ingen annan har

Jag har genom alla dessa åren i mitt liv försökt hitta vad som passar min röst, och det har sannerligen varit en utmaning. Det gör sig extra tydligt i de två låtar jag släppt tidigare – de skiljer sig väldigt mycket åt.

Billie (Eilish) och hennes bror Finneas inspirerar mig då de lyckas få fram Billies unika röst på ett så pass klockrent och vackert sätt.

Jag vill hitta någon som kan hjälpa mig att lyfta fram, vad jag själv och många andra anser, min unika röst, likt det dom gjort.

”Du låter som Billie Eilish, du är ju typ den svenska versionen av henne”

– sagt av många

Jag kommer ge ALLT, och det här kan du förvänta dig

För mig är det extremt viktigt att alla parter i ett samarbete trivs och mår bra tillsammans när vi gör det vi brinner för. Därför kommer jag bidra med, och sträva efter:

  • ha kul medan vi skapar
  • uppnå en känsla av tidlöshet
  • vara i flödet
  • vi skrattar mycket
  • låter alla känslor vara välkomna
  • kärlek
  • trygghet
  • lugn
  • och ett sjuhelvetes driv (med återhämtning såklart)

Till det skriver jag alla texter själv, helt baserat på mitt liv, mina erfarenheter, innersta tankar och känslor.

”everything i wanted”

Efter återfunnen kärlek för Billie Eilish valde jag att tolka hennes  ”everything i wanted”. På med hörlurarna!

Inspelad 2023

 

”Jealous”

Inspelad 2023

 

”Paper Light (Higher)”

Loreen som artist har många år varit en inspiration för mig.

Inspelad 2019

Tidigare släppt musik

För drygt fyra år sedan under våren 2020 släppte jag mina första låtar för världen att lyssna på under namnet ”MYWA”, en sammanslagning av mitt för- och efternamn. Det var väldigt stort och pirrigt.

Låtarna släpptes ganska tätt, och varje låt är inte lik den andra. De var olika försök till att hitta min stil och mitt sound.

Jag blev inte mycket klokare på vilket sound jag ville ha. De två låtarna blev de enda som släpptes, och artistdrömmen hamnade på hyllan, till största del på grund av dålig självkänsla och tankar som sa att jag inte var bra nog.

>>Fast forward fyra år>> och jag är mer trygg och har gått igenom en stor inre utveckling  som människa och därigenom som artist vad gäller sound och inspiration.

Inspiration

Här har jag samlat låtar jag dras till och inspireras av. Jag gillar deras sound och känsla och ser att mina kommande låtar någonstans påminner om dessa. Jag vill skapa något unikt och nytt, men ändå  igenkännande.

 

Känner du dig kallad och träffad av mig?

Jag är intresserad av dig om du är något av följande: producent, manager, marknadsförare eller musiker och vill ta över världen med mig.

Är du kanske ett skivbolag och är intresserad av att prata med mig? Kontakta mig gärna.

Ser så mycket fram emot att höra av dig, vem du än är. Jag finns här.

 

Ring eller SMSa mig

0734 07 74 48

 

Skicka mail

my.wahlander96@gmail.com

@mywahlander

My Wåhlander

Bästa hälsningar,
My